Mobil uygulamalar

Merhabalar,



Mobil uygulama yapmak artık zor değil..


Evde yada iş yerinde pc başında boş boş oturuyor musunuz? O zaman açın interneti araştırın bakalım her gün hatta her dakika kullandığımız akıllı cep telefonları (tabletler de dahil) için bir uygulama nasıl yapılır..?
Birkaç yazılım kodu biliyorsanız; Eclipse (yazılım geliştirme programı) ve birkaç program ile bu işi yapabilirsiniz..

Eğer kod bilmiyorum, onla uğraşamam diyorsanız sıkıntı etmeyin çünkü sizi düşünen birileri var! Evet aşağıda liste halindeki bu siteler sizler için kodları yazmış, size sadece üye olmak ve uygulamayı yapmak kalıyor. Ama uygulama derken öyle hayalinizdeki oyunu fln yapmayı düşünmeyin, şirketlerin sizlere verdiği taslaklar (sınırlar) içerisinde istediğiniz gibi bir uygulama yapabilirsiniz. Örneğin; aileniz, arkadas çevreniz için yada şirketiniz için bir uygulama yaptınız, içerisindeki içerikleri kullanarak herhangi bir web sitesine sitenin adını yazmanıza gerek kalmadan doğrudan erişim yapabilirsiniz, galerinizi yaparsınız uygulamayı kullanan herkes yüklediğiniz resimleri görür, yol tarifi içeriği ekleyerek uygulamayı kullanan nerde olursa olsun sizin işaretlediğiniz konuma yol tarifi alabilir, radyo içeriğini eklersiniz yoldayken radyoyu dinlersiniz, souncloud içeriği ile müziklerini çalma listelerinizi paylaşırsınız,... vb bir sürü içerik bu sitelerde sizleri bekliyor, kendi keyfinize göre bir uygulama yapabilirsiniz.. Ben yaptım ama çok komik oldu, ne varsa koydum içine.. uygulamayı yaparken tarayıcı üzerinde simulasyonuna bakarak test edebilirsiniz, bitirdikten sonra telefonunuza indirebilirsiniz, ve google hesabınız ile uygulamayı google play'e koyabilirsiniz..
Bi baktınız herkes uygulamanızı indiriyor, hemen alın reklamı para kazanın! ama çok reklam almayın yoksa kullanıcılar da size alınabilir....

Uygulama yapan bu sitelere üyelikler ücretli ama ücretsiz olanı da var. Haliyle ücretsiz olan birazcık daha demo gibi kalıyor.

Melih Guney web sitesinde bu programları detaylı bir şekilde açıklamış, yararı olabilir. Kendisinin sitesinden alıntı yaparak aşağıdaki programları denemenizi öneririm.
Not: ( 4.sıradaki ile tabletlere özel uygulama yapabilirsiniz)
Not: ( 6.sıradaki ile oyun yapabilirsiniz.)









4. Appery.io  ( tablete özel uygulama yapabilirsiniz )


 


6. Appy Pie  (oyun yapabilirsiniz)






Bence denemeye değer, biraz uğraşın, belki de bir gün sizin yaptığınız uygulamayı kullanırız..


Saygılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder