Vee sonunda Pes 2017 çıktı..



merakla beklenen oyun pes 2017, ps4 sisteminde dijital oyun olarak indirilebilme tarihi olan 13 eylül günü saatler 00:00'ı gösterdiğinde makinalara indirilmeye başlandı ve 15 eylülden itibaren online oyunları da açıldı..

eğer bu oyun için erkenden davranıp pre-order yani ön sipariş verenler olduysa kazançlı çıktılar çünkü onlara fazladan 2 tane 80derece üstü Barcelona oyuncusu geldi. Yahu 2 tane topçudan nolurki bu mu kazançlı çıkmak diyen olursa pesi bıraksın:) 2 tane 80üstü barca oyuncusunun kimler olacağı ve takıma ne kadar katkı yapacağını pesciler çok iyi bilir..


oyunu şu an alırsanız bu Barca'lı 2 topçu fırsatı yok :/ elinizi çabuk tutsaydınız demiş Konami..
oyunu dijital olarak indirirseniz kazanacağınız şeyler şunlar,
uefa.com 2015 yılın takımından bir topçu
pes agent'dan bir topçu
barcelonalı 75derece üstündeki topçulardan bir tane
4 mevki için birer topçu
10 hafta boyunca 10.000GP (oyuna giriş yapmanız lazım ödülü alabilmek için)
tüm topçular arasından 80derece üstü bir tane
ve bir de eğer oyun demosunu daha önceden kurmuş iseniz demodan sonra bu oyunu almanız halinde bir seferlik 10.000GP veriyor.
(Bu myclup topçu olayları dijitalde var ama cd ile alırsanız var mı orasından emin değilim..)
pes birkaç sene önce yaptığı hatayı bir kez daha tekrar etmek istemiyor belli ki, artık işi oldukça sıkı tutuyor, pes 2013den sonra saçmalayan konami pes 16 ile tekrar tutunmuştu derken pes17 ile sınırları zorlayacağa benziyor. bunu sadece resmi oyun siteleri değil ben ve oyunu oynayan arkadaşlarımda aynı fikirde; "fifanın amk iskelet gibi" :)
Zaten adamlar oyunu çok güzel tanıttılar, şu video bence çok güzeldi, Borussia Dortmun topçularından Kagawa ve Aubameyang pes düellosu yapıyorlar ama bence her halükarda Aubameyang sevinir be abi, adam forvet yani golleri o atıyo :)


gerçekten de artık oyun daha gerçekçi, oyun kurma, paslaşma, ince hareketler, özellikle kaleci artık dan dun gol yemiyor, gol sevinçlerinde ise Neymar'da karşılaştım R3 tuşunun karşısında "Soyun" yazıyordu :) ama yan tarafına da sarı kart işaretini de koymuşlar, yani soyunursan sarı kartı görürsün diye belirtiyor oyun :) valla bastım soyundum gördüm efendi gibi sarı kartımı :) sonradan dedimki ulan bi gol daha atayım neymarla gene soyunayım ikinci sarı kartı alabilcekmiyim.. oyunun bana garipliği burda çıktı, adamla ikinci gol atılmıyor atamıyorum ya :) atan olursa bi söylesin bana sonucu :))



bu arada pes 16 daki special agent top çekme olayları bu oyunda da karşılıyor bizi. gene top çekicez, ama bu sefer artık millet robbeni messiyi ronaldoyu kazanırken bizler Sarbi Reis ile mücadelemize devam edemiycez çünkü öncelikle Sabri Reis oyunda yok :/
ve asıl değişen şey ise, pes 16da maçlardan sonra gelen özel futbolcu agentları ister tek tek açıyor ister kombo yapıp ona göre bi topçu kazanıyorduk (ve hepsi berbat topçulardı), şimdi ise kombo yaptığınız zaman size gelebilecek topçuların listesini yapıyor oyun, yani  kazandığınız agentlardan 3 tanesi "ispanya ligi oyuncusu", "yaş 30+" ve "185cm ve yukarısı" gelirse size kazanabileceğiniz topçular olarak CR7'ninde içinde olduğu bir liste göstericektir :) ama gene de çok sevinmeyin çünkü kolay olmayacak iyi topçuları kazanmak..
istediğiniz o özellik kartları için açık arttırmaya katılabilirsiniz :) kartlarla ilgili simülasyonlar yaparak kimlerin gelebileceğini görebilirsiniz..

gelelim üzücü ve sevindirici haberlere, normalde ingiltere liginin takımlarında lisans sorunu yaşanırken bu sene bu kervana ispanya ligi de dahil olmuş, barca ve atletico madrid hariç diğer takımlar lisanssız.. ya ispanyol takımların oyundaki adını ezberleyin yada düzenlemelere başlayın.
Bu sene alışılagelmişin dışında bir hareket de biz Türklerden gelmiş, Galatasaray yok:) Beşiktaş ise orijinal oyuncuları ve formalarıyla oyundaki yerini almış... Galatasaraylıyım ama pek gocunmadım açıkcası sonuçta bana bir Türk takımı yeter :) bu sene myclubda Beşiktaş ile mücadelemize devam edicez demektir bu. Gönül isterdi ki oradaki saçma sapan liglerin olduğu yerde bir de Türkiye Süper ligi olsa..
Bir de oyuna yeni gelen bi güzellik var, "canlı güncelleme", bu seçeneği açarsanız oyuncuların mevcut klüpleri ve kiralık gitme durumları ile alakalı durumlar güncellenecek, yani örnek vermek gerekirse; Talisca'yı benficadan almak yerine güncellemeyi açtığınız anda Talisca otomatik olarak Beşiktaş'ta olacak.

Yakında bu oyunla ilgili güncelleme, yama, takım adı topçu adı gibi güncellemeleri de paylaşacağım..
Oyunun müzikleri de pes16 da olduğu gibi, güncel pop müziklerinden seçilme, başarılı!
Ha bir de bilmeyenler için yazayım,
pes'deki topçularla ilgili oyun verileri için, pesdb.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder