Hani bi müzik vardı ya hani böyle dımtıstısss... Neydi o şarkı?

Hani hep öyle başlar ya, "olm bi müzik vardı ya o neydi yaaa.. hani böyle şey bi kadın sesi böyle aaaeaeooeaaaa diye bağırıyo arkadan da böyle dımtıstıss dımtıs çalıyo fln...." hep böyle olmaz mıydı..
hatta ben küçükken bi forumda bi başlık görmüştüm "ya bi müzik vardı neydi adı onun" diye :) sadece biz değilmişiz bu durumu yaşayan, baksanıza norveç daha fena :)





Artık bunlar geride kaldı tabi, teknoloji geliştikçe ve bizler bunu kullanmaya başladıkça bu muhabbetler de azalmaya başladı.. Artık "Shazam" var...
shazam çok da yeni bir uygulama değil aslında ama bazen karşılaşıyorum bu durumlarla, bi müzik duyduğu zaman insanlar cafede vb.. yerlerde oturuyosa ve yanlarında kimse yoksa cafe sahibine gidip soruyor bu çalan nedir diye yada sözlerini aklında tutmaya çalışıyor ki bu inanılmaz bir durum; Puff Daddy'nin I'll be missing you parçasını bana anlatmaya çalışan bir ev arkadasım vardı ki hala kulaklarını çınlatırım.. (enemiiiiii baadiiiiiiiii - hayır şarkıda ona benzer bi yer de yok ulan nerden buldun bunu nasıl türettin kafanda)

Neyse artık herkesin akıllı telefonu var, kurun Shazam uygulamasını, android işletim sistemini kullananlar shazamın widget'ını ekrana koysun, şarkıyı duyduğunuz anda tek tuşa basarak shazam'a şarkıyı dinletin hemen size hangi şarkı olduğunu söylesin.. dinletip bulduğunuz şarkıları daha sonra tekrar görebilmek için uygulamayı açtıktan sonra shazamlarım bölümünde görebilirsiniz.. bir de shazamda listeler var ki bu çok güzel bir olay, en çok dinletilen şarkılar ülkere göre sıralanmış. Türkiye'de Shazama en çok dinletilip de bulunan parçaları görebilirsiniz. Hani bir şarkı vardı ama neydi o ya dediğiniz anda hemen listelere girip biraz takılabilirsiniz oralarda belki sizin gibi düşünen biri daha vardır...

Sonra gel gelelim bu müzikleri nasıl elde ediyorsunuz nasıl dinliyorsunuz?
burada da torrent, dosya indirme, youtube video dönüştürme seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz.
torrentten indirmek isterseniz eğer size kickass torrenti önerebilirdim ama o da sistemi değişikliğine gitmiş şimdi illa dosya indirerek yükleme yapabilirsiniz diyor.. ama kickass sağlamdır, aradığınız herşeyi fazlasıyla bulabileceğiniz bir sitedir. müzik için o sitede uk top 40 listeleri var, haftalık aylık listeleri topluca indirebilirsiniz isterseniz.
youtubedaki bir videoyu dönüştürerek indirmek isterseniz de burada size filsh 'i önerebilirim. ister video olarak indirin isterseniz müzik dosyası olarak indirin, sadece videonun linkini ortadaki yere yazın ve next diyin, sonrasında ise kutucukları istediğiniz gibi seçin. advance settings e basarak indireceğiniz dosyada sesi ve baslangıç bitiş sürelerini ayarlayabiliyorsunuz.


Film izlerken harika bir müzik duydunuz, artık ne yapacağınızı biliyorsunuz..
hiç olmadı bana sorun, "bi müzik vardı ya hani böyle şey..." :)

Saygılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder